İsrail'den ABD'yi endişelendiren karar

ABD yönetimi, İsrail'in Doğu Kudüs'te bin 60 yeni yerleşim birimi inşaatına onay verdiğine dair haberlerden "derin kaygı" duyduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Doğu Kudüs'te bin 60 yeni yerleşim birimi inşaatına onay verdiğine dair haberlerden "derin kaygı" duyduğunu belirtti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, "Şu ana kadar resmi bir açıklama olmadı. (Ancak) Haberlerden elbette derin kaygı duymaktayız. Daha fazla bilgi almak için sahadaki büyükelçiliğimiz kanalıyla en üst seviyelerde İsrail hükümetiyle temas halindeyiz" dedi. 

Psaki, "Yerleşim yeri faaliyetlerini gayrimeşru gördüğümüz ve Kudüs'ün geleceğini peşin hükme bağlayan tek taraflı adımlara kesin biçimde karşı olduğumuz noktasındaki pozisyonumuzu net biçimde dile getirmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

İsrail'in liderlerinin iki devletli bir çözüm yolunu destekleyeceklerini söylediklerine işaret eden Psaki, "Ancak bu tür bir eyleme başvurmak, barışın takipçisi olmakla bağdaşmaz. Bu mesajı doğrudan iletiyoruz" ifadesini kullandı. 

Psaki, "Eğer İsrail barışçıl bir toplumda yaşamak istiyorsa gerilimleri düşürecek adımlar atmalı ve barışla bağdaşmayacak adımlardan kaçınmalı" dedi. 

İsrail Radyosu, Netanyahu'nun Doğu Kudüs'ün Şufat beldesindeki Ramat Shlomo yerleşim biriminde 660 ve Ebu Guneym Dağı'ndaki Har Homa'da da 400 yeni konut inşasına onay verdiğini bildirmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir