İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail, Gazze'den güneyindeki Şiar en-Nakab bölgesine 3 roket atıldığını öne sürerek, 3'ü Gazze'nin güneyinde, biri ortasında olmak üzere 4 bölgesine hava saldırısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - İsrail ordusunun, Gazze'nin 4 bölgesine hava saldırısı düzenlediği bildirildi. İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'den İsrail'in güneyindeki Şiar en-Nakab bölgesine 3 roket atıldığı öne sürülerek, "Bunun üzerine ordu, 3'ü Gazze'nin güneyinde, biri ortasında olmak üzere 4 bölgesine hava saldırısı düzenledi" denildi.

Cuma gününden bu yana Gazze'den İsrail'in güneyine 8 roketin atıldığı ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Batı Şeria'da 3 İsrail vatandaşının kaçırılmasından bu yana Gazze'den İsrail'e 22 roket atıldı. Roketlerden 11'i İsrail'in güneyine isabet ederken, 3'ü Demir Kubbe Savunma Sistemi tarafından engellendi. Geri kalan roketler ise Filistin topraklarına düştü."

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.

1 Filistinli gözaltında

Bu arada İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada "Gazze'de, elinde patlayıcı olan bir Filistinli, kontrol noktasından geçmek üzereyken gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından bu yana Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlileri gözaltına almaya devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir