İsrail'den Rumlara işbirliği teklifi

Rum Kesimi'ni ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Peres, doğalgazda işbirliği önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum Kesimi'nde bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres, Rum yönetimi ve İsrail'in doğalgaz konusunda işbirliği yapabileceğini söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın onuruna verdiği akşam yemeğinde konuşan Peres, Akdeniz'de petrol ve doğalgaz yataklarının ifşasıyla Rum kesimi ve İsrail'in önemli ekonomik imkanların eşiğinde olduğunu belirtti.

İki ülkenin işbirliği yapabileceğini ve doğalgazı tüm bölge yararına kullanabileceklerini belirten Peres, İsrail ve Rum tarafının iki demokratik ülke olduğunu ve bölgede barış istediğini söyledi.

Peres, Ortadoğu'nun uyumu için can attığını, başka devletlerin bölgede egemen olma çabalarını kabul etmeyeceğini de söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas da ''iki ülkenin sahip olduğu doğalgaz yataklarının, iki ülkenin halkları için iyi bir gelecek garantilediğini'' ifade etti.

Hristofyas, refah ve barışın sağlanması için, doğalgazdan mümkün olan en iyi şekilde yaralanılması gerektiğini kaydetti.

Peres, temaslarını tamamlamasının ardından bugün Rum kesiminden ayrılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir