İsrail'e baskı çağrısı

Gazzeli aileler, İsrail hapishanelerindeki aralarında kadınların da bulunduğu 4 bin 660 Filistinli tutukluların serbest bırakılması için gösteri yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZZE- İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların aileleri, Arap ülkelerine ve insan hakları kuruluşlarına, tutuklu olan yakınlarının serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü önünde protesto gösterisi düzenleyen tutuklu aileleri, İsrail hapishanelerindeki yakınlarının serbest bırakılması için tek bir güç olarak hareket edilmesi amacıyla Hamas ve Fetih hareketleri arasındaki milli mutabakatın tamamlanmasını talep etti.

Filistinli tutuklu Muhammed İsmail'in annesi Tehani İsmail, ulusal bir strateji izlenerek tutuklu yakınlarının serbest bırakılması için milli mutabakatın bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Arap ülkelerine ve insan hakları kuruluşlarına 'Filistinli tutuklulara yönelik keyfi uygulamalarına'son vermesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunan Tehani, hapishanedeki tutukluların son günlerde şiddetli soğuklardan şikayet ettiğini ve hapishane yönetiminin kıyafet girişine izin vermediğini belirtti.

Tutuklu Hüseyin el-Luh'un annesi Emani el-Luh da, 'İsrailli gardiyanların karşısına tek bir güç olarak çıkabilmemiz için Hamas ve Fetih'in milli mutabakatı tamamlaması gerek. Filistinli gruplar arasında sağlanacak birlik, bize güç verecektir. İsrail de güç dilinden başkasını bilmez' ifadelerini kullandı.

Gazze ve Ramallah Esirler Bakanlığı verilerine göre 17 İsrail hapishanesinde aralarında kadınların da bulunduğu 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir