İşte AB'nin 2015 bütçesi

AB Komisyonu'nun 2015 için öngördüğü taslak bütçede ödemeler için ayrılan kaynak, 142.1 milyar euro olarak belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - AB Komisyonu'nun, 2015 için öngördüğü taslak bütçeye ilişkin detaylar paylaşıldı. 2015 bütçesinde ödemeler için ayrılan kaynak, 142,1 milyar euro olarak belirlenirken,  taahhüt olarak ayrılan kaynak ise 145,6 milyar euro olarak öngörüldü.

AB Komisyonu'nun Bütçeden Sorumlu Üyesi Janusz Lewandowski tarafından açıklanan taslak bütçede, taahhüt olarak ayrılan kaynak ise 145,6 milyar euro olarak öngörüldü. 

Harcamaların 67,1 milyar euroluk bölümü büyüme, 56,9 milyar euroluk bölümü ise ortak tarım politikası için kullanılacak. 

Dış politika kalemi için 7,3 milyar euro ayrıldı

Ukrayna'ya mali yardımın da dahil olduğu dış politika kalemi için 7,3 milyar euro ayrılırken, AB kurumlarının idari harcamaları için ayrılan miktar ise 8,6 milyar euro olarak belirlendi. 

AB Komisyonu, 2015'te çalışanlarının sayısını yüzde 1 oranında azaltma taahhüdü altına da girdi. 

AB Komisyonu'nun artık daha az kaynakla hareket etmesi gerektiğini belirten Lewandowski, "Üye ülkeler daha az parayla daha fazla Avrupa yapmak istiyor" dedi. 

Komisyon tarafından önerilen taslak bütçe, nihai halini AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu arasında yapılacak müzakereler sonrasında alacak. Bütçenin nihai halinin ekimde onaylanması öngörülüyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir