İtalya’nın 'görünümü' yükseldi

Kredi derecelendirme şirketi Moody's İtalya'nın görünümünü ‘negatif'ten ‘durağan'a yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA- Siyasi krizden çıkamayan İtalya’nın görünümü negatiften durağana döndü. Moody's tarafından Cuma günü yapılan açıklamada İtalyan devlet tahvillerinin Baa2 seviyesindeki notlarının görünümünün negatiften durağana yükseltildiği ve Baa2 ve Prime-2 seviyesinde bulunan borçlanma notlarının onaylandığı ifade edildi. 

Notun görünümünün durağana yükseltilmesinde İtalyan hükümetinin mali gücü, ülkenin borçları karşılayabilmeye yönelil güçlü profili, tarihi standartlara göre düşük fonlama maliyeti gibi unsurların etkili olduğu ifade edildi.


Kritik görüşme bugün

İtalya'da Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, adı başbakanlık için geçen en kuvvetli aday olan Demokrat Parti lideri Matteo Renzi ile bugün görüşecek.Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada,Napolitano'nun, Renzi'yi yarın sabah için görüşmeye çağırdığı belirtildi. 

Görüşmede Napolitano'nun, hükümeti kurma görevini 39 yaşındaki genç lidere vermesi bekleniyor. Hükümeti kurması durumunda Renzi, 2011'den bu yana İtalyanlar tarafından seçimlerde aday olarak yarışmadan göreve gelen üçüncü başbakan olacak.

Bu Arada, İtalyan haber ajansı ANSA da Renzi'nin, valizlerini toplayarak memleketi Floransa'dan Roma'ya doğru yola çıktığını bildirdi.Başbakan Enrico Letta'nın istifasının ardından çıkan hükümet krizini aşmak için Napolitano, dün gün boyu parlamentoda temsil edilen siyasi partilerle istişarelerde bulunmuştu. 88 yaşındaki Cumhurbaşkanı, başbakanlık görevini vereceği kişinin rahat ve geniş zamanda hazırlıklarını yapması için istişareleri hızlı şekilde tamamladığını belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir