İzlanda'da Kaupthing de devletleşti

İzlanda hükümeti ülkenin en büyük bankası Kaupthing'e el koydu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İzlanda Finansal Denetleme Kurumu (FME), yaptığı açıklamada, Kaupthing bankasına el konulduğunu ve ülkedeki bütün mevduatların garanti altında olduğunu bildirdi.

Açıklamada, FME'nin kararının, içerde bakancılık operasyonlarının devam etmesini ve mevduatların güvenliğini garanti altına almak için parlamento ve hükümetin amaçlarının sağlanmasında gerekli bir adım olduğu vurgulandı.

FME, bankanın ülkedeki bütün şubelerinin, çağrı merkezlerinin, otomatik para çekme makinalarının ve internet operasyonlarının olağan çalışmalarını sürdüreceğini de ifade etti.

İzlanda hükümeti daha önce ülkenin ikinci ve üçüncü büyük bankaları olan  Landsbanki ve Glitnir'e el koymuştu.

ING Direct, İzlanda bankalarından mevduat satın aldı

ING Grubun İngiltere'deki internet bankacılığı hizmeti sunan kolu ING Direct, İzlanda'daki Kaupthing Bankasından 2,5 milyar sterlin, Heritable Bankasından ise 538 milyon sterlin değerinde mevduat satın aldı.

ING'den yapılan yazılı açıklamaya göre, böylece, Birleşik Krallık Hazinesi ile yapılan anlaşma gereği Kaupthing Bankasından 160 bin müşterinin, Heritable Bankasından ise 22 bin 200 müşterinin tasarrufu da satın alınmış olduğu kaydedildi.