Jackson'ın cenazesi ailesine teslim edildi

Ünlü yıldızın kesin ölüm nedeninin saptanması 6-8 haftayı bulabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LOS ANGELES- ABD'de kalp krizinden ölen pop müziğinin kralı Michael Jackson'ın cenazesi, California-Los Angeles adli tıp kurumunca ailesine teslim edildi.

Associated Press ajansının bildirdiğine göre, adli tıp kurumu müfettişi Jerry McKibben, ölümünde muhtemelen uzun zaman kullanılan aşırı doz ilacın etkili olduğu Jackson'ın cenazesinin ailesine teslim edildiğini belirtti.

Adli tıp kurumu, Jackson'ın ölümünde şiddet veya bunun dışında herhangi "anormal" unsur bulunmadığını kaydetmiş olsa da, kesin ölüm nedeninin saptanması 6-8 haftayı bulabilecek.

Cenaze töreni için program henüz yok.

Jackson, yakında çıkacağı İngiltere turuna hazırlanıyor ve eski formuna kavuşabilmek için ilaç kullanıyordu.

Otopsi tamamlandı

Michael Jackson'a yapılan otopsinin tamamlandığı ancak Jakson'ın kesin ölüm nedeninin anlaşılması için sonuçlarının alınması 4-6 hafta sürecek ek testlerin yapılması gerektiği bildirildi. Los Angeles Adli Tıp kurumu sözcüsü Craig Harvey, üç saat süren otopside Jakson'ın bedeninde görünen bir yara ya da zedelenmeye ilişkin belirti veya ölümüyle bağlantılı cinayeti düşündürecek bir işaret olmadığını söyledi. Michael Jackson'ın kesin ölüm nedenini belirlemek için ek nöropatoloji ve akciğerle ilgili testler gerektiğini belirten sözcü, Jackson'ın reçeteli bazı ilaçlar aldığını da kaydetti.

Anma yeri

Hayranları, sanatçının 9 yaşındayken ilk sahneye çıktığı New York'un Harlem bölgesindeki Apollo Tiyatrosunun önünü anma yeri haline getirdi. Pop ikonunun ölümünden hemen sonra, yerel saatle 20.30'dan itibaren Manhattan'daki tarihi tiyatro önünde toplanmaya başlayan Jackson hayranları, dün de gün boyunca Apollo Tiyatrosu'nun önünde sanatçıyı andı. Sanatçının hayranları, tiyatro önüne çiçek bırakıp, Jackson'ın anısına duvarına yazı yazdı. Apollo Tiyatrosunda gün boyunca çalınan Jackson şarkılarına eşlik eden şarkıcının hayranlarının zaman zaman da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Harlem'deki tiyatro önünde ellerinde pop kralının posterlerini taşıyan Michael Jackson hayranları, sık sık fotoğraf çektirdi.

Eşyaları müzayedede kapışılıyor

Jackson'a ait eşya, müzayedede şimdiden kapış kapış gitmeye başladı.

Müzayede şirketleri, Las Vegas'ta ölümden 1,5 gün sonra ilk açık arttırmayı düzenledi.

Las Vegas'ta "Planet Hollywood Resort-Casino", Elvis Presley ve Marilyn Mornroe'nun da eşyalarını satmış kuruluş olarak, dünkü satışta, yüzde 25 şirket payıyla 205 bin dolarlık malzeme sattı.

Besteci ve söz yazarı da olan, "hıçkırık soundu ile Ay'da dans yürüyüşü''nün mucidi Jackson'un (29 Ağustos 1958 –  25 Haziran 2009) önceki gün 50 yaşında ansızın dünyadan göçmesi üzerine, yıldızın "1984-Victory" turunda giydiği kristal boncuklu gömleği 52 bin 500 dolara gitti.

Lisa Marie Presley: Jackson Elvis Presley gibi genç öleceğini biliyordu

Michael Jackson'ın eski karısı Lisa Marie Presley, Jackson'ın tıpkı babası Elvis Presley gibi genç öleceğini bildiğini söyledi.

Myspace'teki sayfasında eski kocasının ölümünün ardından ''Biliyordu'' başlıklı bir yazı yayımlayan Lisa Marie Presley, ''Yıllar önce Michael ile hayat hakkında derin bir sohbete daldık. Babamın ölümünün beni nasıl etkilediğini sormuştu. Bir an durup bana baktı ve sakin, ama kesin bir ifadeyle 'sonumun tıpkı onun gibi olacağından endişe ediyorum' dedi. Kafasından bu fikri çıkarmaya çalıştım, ama o biliyordu'' ifadesini kullandı.

50 yaşındaki Jackson'ın ani ölümü, 42 yaşında hayata veda eden Elvis Presley'in ölümünü hatırlatmıştı.