Japon elektronik şirketi Sony tehdit altında

Sony yöneticisinin içinde bulunduğu uçağa bomba ihbarı yapıldı ve aynı saatlerde şirketin bilgisayar ağı da siber saldırıya uğradı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO  - Japon eletronik şirketi Sony, bilgisayar ağına yönelik saldırılar ve şirket yöneticilerine yönelik bombalı saldırı tehditleriyle sarsıldı. 

Şirketin video oyunları hizmeti veren Playstation ağının dün saldırıya uğradığı sıralarda şirketin üst düzey yöneticilerinden Çevrimici Eğlence Bölümü Başkanı John Smedley'in bindiği yolcu uçağına bomba konulduğu ihbarı yapıldı. 

Sony Bilgisayar Eğlence Bölümü sözcüsü Satoşi Nakajima, bombalı saldırı tehdidinin, kendini Lizard Squad (Sürüngen Mangası) olarak tanıtan bir kişi veya gruba ait Twitter hesabı üzerinden yapıldığını söyledi.  

Tehdit üzerine ABD'nin Dallas kentinden San Diego kentine giden Smedley'i taşıyan American Airlines şirketine ait yolcu uçağının yolunu degiştirdiğini belirten Nakajima, uçağa bomba konulduğu iddiasının gerçek olup olmadığının henüz açıklık kazanmadığını kaydetti. 

Smedley de Twitter'dan yayımladığı mesajında uçağının rotasının yapılan bomba ihbarı üzerine değiştirildiğini teyit etti. 

Nakajima, bombalı saldırı tehdidinin yapıldığı sıralarda Playstation ağının da çevrimiçi saldırıların hedefi olduğunu söyledi. Saldırılar nedeniyle Playstation ağının dünden itibaren bugün öğleden sonraya kadar kullanılamaz hale geldiğine işaret eden Nakajima, bombalı saldırı tehdidini yapan grubun bu saldırının da sorumluluğunu üstlendiği açıkladı.  

Sony'den yapılan açıklamada da Playstation ağına yönelik saldırıda şirkete ait açığa çıkan gizli bilgi olmadığı belirtildi.  

Sony ağı, 2011'de de bir ay boyunca siber saldırıların hedefi  olmuştu. Saldırılar sonucu şirkete ait özel bilgilerin yanı sıra 77 milyon müşterisinin kişisel bilgilleri açığa çıkmıştı. Bu  olay üzerine bu tür saldırıları engellemek amacıyla şirketin ağ güvenliği geliştirilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir