Japonya faizi değiştirmedi

Ülke ekonomisindeki ılımlı toparlanmanın devam etmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya Merkez Bankası (BoJ), yüzde 0-0,1 aralığındaki gösterge faiz oranını değiştirmedi.

BoJ'nin dokuz üyeli Para Politikası Kurulu iki gün süren toplantıda oybirliğiyle gösterge faiz oranını yüzde 0-yüzde 0,1 aralığında tutmaya karar verdi. Banka'dan yapılan açıklamada, Euro Bölgesi'ndeki borç krizi ile ABD ekonomisinden kaynaklanabilecek olası risklere karşı uyarıda bulunuldu, küresel ekonomiye ilişkin kaygılara karşın Japonya ekonomisinin ılımlı bir toparlanmaya devam etmesinin öngörüldüğüne dikkat çekildi.

Küresel yavaşlama riski

BoJ, deniz aşırı ekonomilerdeki yavaşlamanın etkisi ile bu toparlanmanın hızının yavaşladığına işaret ederek, para birimi Yen'in aşırı değerlenmesi, deniz aşırı ekonomilerde yavaşlama ve Tayland'da etkili olan sellerin ülke ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini vurguladı.

Gelişmekte olan ülkelerin yüksek enflasyonu kontrol altına almaya çalışırken, yüksek büyüme oranlarını sürdürüp sürdüremeyeceğinin soru işareti yarattığını ifade eden BoJ, Japonya ekonomisinin, denizaşırı bölgelerden kaynaklanan belirsizlikler ile döviz piyasası ve finansal piyasalardaki dalgalanmalardan nasıl etkileneceğinin dikkatli biçimde izlenmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir