Japonya'dan IMF'ye 100 milyar $'lık destek geliyor

Bir hükümet kaynağı, önerinin Washington'daki G-20 zirvesine getirileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL -Japonya, gelişmekte olan ekonomilere destek olması için Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 100 milyar dolara kadar finansman sağlayacak.

Reuters'ın haberine göre, bir hükümet kaynağı, önerinin dünya liderlerinin finans krizi nedeniyle Washington'da yapacakları zirve toplantısına getirileceğini söyledi.

Başbakan Taro Aso cuma ve cumartesi günü toplanacak olan G-20 sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkeler zirvesinde bu öneriyi açıklaması bekleniyor.

Japonya, IMF ihtiyaç duyarsa gelişmekte olan ülkelere yardım için kendi döviz rezervlerini kullanabileceğini daha önce söylemişti ancak Aso'nun zirveye getireceği önerinin daha ayrıntılı olduğu bildiriliyor.

Reuters'e açıklama yapan kaynak, "Aso, IMF gelişmekte olan ülkeler için yeterli para bulamazsa, Japonya'nın kendi döviz rezervlerinden 100 milyar dolara kadar finansman sağlamaya hazır olduğunu söyleyecek" dedi.

Bir Japon dışişleri bakanlığı yetkilisi de, ayrıntıya girmedi ancak, petrol zengini Ortadoğu ülkeleri gibi varsıl ülkelerin, finans krizinden dolayı zorluk çeken ekonomilere destek olmalarını istediklerini söyledi.