JPMorgan beklentilerin üzerinde kâr elde etti

ABD'nin önde gelen bankası JPMorgan, üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde kâr açıkladı, ancak faaliyet alanlarının çoğunda kâr geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aktiflerine göre ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan, beklentilerin üzerinde kâr etmesine karşılık gelirlerindeki yüzde 6.4 düşüş ve dört ana faaliyet alanının üçünde kârın gerilemesiyle düşük faiz ortamı ve piyasalardaki dalgalanmanın bankalar üzerinde baskı yarattığını gösterdi.

Banka dün ABD borsalarının kapanışından sonra açıkladığı bilançosuna göre üçüncü çeyrekte 6.27 milyar dolar, yani hisse başına 1.68 dolar net kâr etti. Thomson Reuters I/B/E/S verilerine göre uzmanlar bankanın hisse başına ortalama 1.37 dolar kâr etmesini bekliyorlardı.

Bankanın geçen yılın üçüncü çeyreğinde net kârı 5.13 milyar dolar, yani hisse başına 1.35 dolar olmuştu. Bankanın kurumsal bankacılık, varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı biriminin kârı gerilerken, kârı yükselen tek birim bireysel bankacılık oldu.

ABD bankaları 2008 yılı sonundan bu yana sıfır olan faizler ve düşük kredi talebi nedeniyle gelirlerini artırmakta zorlanıyor. Bilanço açıklayan ilk ABD bankası olan JPMorgan net kârını yüzde 22 artırmasına karşılık artışın çoğu vergilendirme ve çalışan maaşlarındaki düşüşten kaynaklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir