JPMorgan CEO'su: Ekonominin resesyona gireceği kesin

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin hala oldukça iyi göründüğünü belirterek "Ekonominin bir noktada resesyona gireceği kesin" dedi. Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow ise, ABD'nin ekonomik büyümesinin yılın ilk çeyreğinde zayıflayabileceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin hala oldukça iyi göründüğünü söyledi.

Büyümenin devam edemeyeceğini söyleyen bir yasa ya da kural olmadığını ifade eden Dimon, ancak bir noktada geri dönüş olabileceğini de belirtti.

Harvard Üniversitesi'nde konuşan Dimon, ABD ekonomisinin bir resesyona girmesi olasılığının değerlendirmesi isteklerine, "Ekonominin bir noktada resesyona gireceği kesin. Ancak bunun ne zaman olacağını söyleyebilecek durumda değilim" yanıtını verdi.

Daha fazla istihdam yaratımı, ücretlerde artış, güçlü tüketici kredileri ve dünyanın geri kalanının göreceli olarak iyi performans göstermesine bağlı olarak ABD'de büyümenin şu an için güçlü göründüğünü ifade eden Dimon, "Bunun 2018 boyunca ve 2019'un bir bölümünde devam edeceğini düşünüyorum. Ekonomi oldukça iyi görünüyor" ifadelerini kullandı.

"Büyüme ilk çeyrekte yavaş kalabilir"

Beyaz Saray'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow ise, ABD'nin ekonomik büyümesinin yılın ilk çeyreğinde "zayıf ve yavaş" kalabileceğini ancak, yılın geri kalanında toparlanacağını öngördüğünü söyledi.

CNBC'ye konuşan Kudlow, "İlk çeyrekte yavaş bir büyümemiz olabilir, ancak yılın geri kalanında yüzde 3 veya 4 büyüyeceğiz" dedi.

Kudlow ayrıca Fed'in şu anda büyüme için iyi bir partner olduğunu da ifade etti.
CNBC'ye demecinde Çin'e yönelik gümrük tarifelerine de değinen Kudlow, Çin'in attığı son adımların "çok pozitif" olduğunu, ancak bunun gümrük tarifelerinin müzakereler gerçekleşmeden yürürlüğe girmeyecekleri anlamına gelmediğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir