JPMorgan ve Barclays ikinci yarıda büyüme bekliyor

Obama yönetiminin hazırladığı 787 milyar dolarlık canlandırma paketi ve Fed'in çabaları ekonominin büyümeye geçeceği yönündeki beklentilerinin temelini oluşturuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - JPMorgan Chase & Co. ve Barclays Capital Inc. analistleri ABD ekonomisinin yılın ikinci yarısında büyüme sürecine girmesini beklediklerini belirtti.

Barclays'in araştırma bölümünün başkanı Larry Kantor, "Bu aşamada muhtemelen seviyelere yakın bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Barclays ekonomistleri tüketici harcamalarında görülmeye başlanan istikrar işaretlerinin, Obama yönetiminin hazırladığı 787 milyar dolarlık canlandırma paketinin, Fed'in kredi piyasalarındaki kilitlenmeyi çözme yönündeki çabalarının ve sanayide stokların önemli oranda gerilemesi gibi unsurların yılın ikinci yarısında ekonominin büyümeye geçeceği yönündeki beklentilerinin temelini oluşturduğunu belirtti.

JP Morgan ekonomisti Bruce Kasman ise yayınladığı bir araştırma raporunda "Yılın ortalarında resesyon sürecinin sona ereceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Kasman, konut sektöründe, stoklarda ve tüketici harcamaları ile kamu harcamalarında ya ekonomik düşüşün duracağına ya da ekonominin büyüme sürecine gireceğine dair işaretler olduğunu söyledi.