Kabil'de patlama: En az 7 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, bomba yüklü bir kamyonetle düzenlenen saldırıda şiddetli bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 7 kişi yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kabil'de parlamento binasının da bulunduğu Darul Aman Caddesi’nde trafiğin çok yoğun olduğu bir saatte meydana gelen saldırıda çok sayıda araç parçalandı ve yandı. İlk belirlemelere göre, yanan bir araçtan bir çocuk cesedi çıkarıldı. Aracın yakanlarında üç de yetişkinin cesedi bulundu. 

Kent merkezinin 10 kilometre kadar uzağında meydana gelmesine karşılık, patlamanın şiddeti kentin birçok yerinden çok güçlü bir şekilde hissedildi. Çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının ulaştığı patlama bölgesindeki araçlarda çok sayıda ölen ve yaralanan olduğu belirtiliyor.

Polisin, çok büyük bir kargaşanın yaşanmakta olan patlama yerinde duruma hakim olmaya çalıştığı görüldü. Patlamanın bomba yüklü bir kamyonet ile meydana geldiğini belirten polis yetkilileri, ancak hedefin neresi olduğu konusunda bir bilgi vermedi.

Buna karşılık, saldırının, daha önce Taliban'ın tehdit ettiği Tolo TV'nin show programlarının çekildiği stüdyolarının olduğu bölgede gerçekleşmesi, hedefin bu televizyon kanalının olabileceği olasılığını gündeme getirdi. Saldırı sırasında Tolo TV çalışanlarını taşıyan servis aracının da bölygede olduğu ve araç içinde de çok sayıda ölenlerin olabileceği belirtildi.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Kabil'de, Rusya Büyükelçiliği yakınında düzenlenen 7 kişinin öldüğü intihar saldırısını Taliban üstlendi.  

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed, yaptığı yazılı açıklamada, Tolo isimli televizyon kanalına ait bir minibüse bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısının bir Taliban üyesince gerçekleştirildiğini bildirdi. Mücahed, Tolo televizyonunun "Kafirlerin istihbarat şebekesi" olduğunu da iddia etti.