Kaçak göçmen çocukları için 3,7 milyar dolar bütçe istedi

ABD Başkanı Obama, refakatsiz çocukların durumunu bir "insanlık krizi" olarak nitenlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Başkanı Barack Obama, sınırlarda sayıları artan refakatsiz göçmen çocuklarına daha iyi şartlarda bakılabilmesi ve sınır güvenliğinin artırılabilmesi için ABD Kongresi'nden 3,7 milyar dolarlık bütçe istedi. 

ABD sınırlarından ülkeye kaçak olarak giriş yapmaya çalışan küçük yaşlardaki refakatsiz çocuk göçmenlerin sayısının son dönemlerde hızla artması, ülkenin yasa dışı göç konusundaki sorunlarına bir yenisini ekledi. ABD İç Güvenlik Bakanlığının verilerine göre geçen yılın ekim ayından bu yana ülkeye yasa dışı olarak girmeye çalışırken yakalan refakatsiz çocuk sayısı 52 bini aştı.  

Başkan Obama, Kongre'ye gönderdiği resmi talep mektubunda, sınırlarda tutulan göçmen çocuklarının "acil insani yardıma" ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Obama, bütçenin sınırlarda gözaltında tutulan çocukların daha iyi bakılmasının yanı sıra güvenlik önlemlerinin artırılması ve izleme yöntemlerinin iyileştirilmesi için de kullanılacağını dile getirdi. 

Durumu "insanlık krizi" olarak nitelendiren Obama, Kongre'nin bu konuda elini çabuk tutmasını istedi. 

Obama'nın talebine mesafeli yaklaşan Cumhuriyetçiler ise göçmenlik krizinin, yıllardır sınırlardaki güvenliği sağlayamayan Obama yönetiminin başarısızlığı olduğunu savundular ve bütçeyi hemen onaylamalarının mümkün olmadığını belirttiler. 
Dolayısıyla adaleti, hukuku, hukukun bağımsız ve tarafsızlığını mutlaka sağlamalı bunun için gayret göstermeliyiz. Herkesin elini taşın altına koyarken sığınacak bir hukuk olmalı ki onun var olduğu bir yerde nasıl olsa bütün yanlışlar düzelir diye bir kanaat ortaya çıkabilmeli." 

Bu konularda ilginizi çekebilir