Kahire'de olağanüstü toplantı

Orta Doğu'da Sünni- Şii hattında gerilim büyürken, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinden dışişleri bakanları, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de İran ve Lübnan'daki Hizbullah örgütüyle mücadeleyi görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinden dışişleri bakanları, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de İran ve Lübnan'daki Hizbullah örgütüyle mücadelenin ele alınacağı olağanüstü bir toplantı düzenleyecek.

Arap Birliği başkanlığında düzenlenecek toplantı, Suudi Arabistan ile bölgedeki müttefikleri olan Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt'in çağrısıyla yapılacak.

Hariri'nin istifası tansiyonu artırdı

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan ziyareti sırasındaki sürpriz istifası, bölgede tansiyonu daha da artırmıştı. Hariri, ülkesinde can güvenliğinin bulunmadığını söyleyerek, İran ve Lübnan'daki müttefiki Hizbullah'ı suçlamıştı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, ülkesinin bölgede attığı adımların İran'ın saldırgan politikalarına bir yanıt olduğunu belirtmişti. Riyad ayrıca, Lübnan'daki Suudi vatandaşlarına ülkeye geri dönme talimatı vermişti. 

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüssam Zeki de, İran'a karşı ortak bir Arap politikası belirlemek gerektiğini söyleyerek "Bu toplantı İran'a güçlü bir mesaj olacak" diye konuştu.

Lübnan adına, dışişleri bakanı yerine ülkenin Arap Birliği temsilcisi Antoine Azzam'ın toplantıya katılması bekleniyor.

Suudi Arabistan: Lübnan, Hizbullah'ın silahlarını toplamalıSuudi Arabistan: Lübnan, Hizbullah'ın silahlarını toplamalı