Kamboçya'da ölüm festivali

Kamboçya'da su festivalinde çıkan izdihamda 378 kişi öldü. 755 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PHNOM PENH - Kamboçya'da bir festivalde çıkan izdihamda ölenlerin sayısı 378'e, yaralananların sayısı da 755'e yükseldi.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, su festivalinde çıkan ve 378 kişinin ölümüyle sonuçlanan izdihamın, ülkede Kızıl Kmerlerin yönetiminden sonra yaşanan en büyük trajedi olduğunu söyledi.

Hun, televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında, 378 kişinin ölümü, 755 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayı, "Kızıl Kmerler'in komünist yönetiminden sonra ülkesini vuran en büyük trajedi" şeklinde tanımlayarak, izdihamın nedeninin soruşturulması emrini verdi ve felaketten ötürü halkından özür diledi.

Başbakan Hun ayrıca, perşembe gününü ulusal yas günü ilan etti.

İzdiham elektrik çarpmasından çıktı

Festivale katılan bazı kişilere elektrik çarpması sonucu binlerce kişinin paniğe kapılmasından çıktığı belirtilen izdiham sırasında kaçmaya çalışan insanlar, başkent Phnom Penh'i kutlamaların yapıldığı Mekong nehri üzerindeki Diamond adasına bağlayan köprüde ezilerek ya da nehre düşerek can verdi.

Ambulanslar, izdihamdan sonra olay yeriyle hastaneler arasında saatlerce mekik dokurken, başkent Phnom Penh'deki en büyük tıp merkezi olan Calmette Hastanesi'nde bazı yaralılar koridorlarda tedavi edilmek zorunda kaldı.

Yetkililer, üç gün süren festivale 2 milyonun üzerinde kişinin katıldığının tahmin edildiğini ifade ederken, izdiham sonrası bölge hastanelerinin kapasitelerinin üzerine çıkması ve bazı yaralıların durumlarının ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiği de kaydedildi.

Bölgedeki en yoksul ülkelerden biri olan Kamboçya'da sağlık sisteminin az gelişmiş olduğu biliniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir