Kanada da IŞİD'e saldırı kararı aldı

Federal Parlamento'da yapılan oylamada, Kanada'nın IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlara katılmasına ilişkin tezkere, 134 ret oyuna karşılık 157 evet oyuyla kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

OTTAWA - Kanada'nın, terör örgütü IŞİD'e karşı devam eden operasyonlara katılmasını öngören tezkere, Federal Parlamento'da oylanarak kabul edildi. 

Kanada Federal Parlamentosu'nda pazartesi günü başlayan ve dün gece geç saatlere dek süren müzakerelerin ardından oylama yapıldı. Oylamada tezkere, 134 hayır oyuna karşı 157 evet oyuyla kabul edildi. 

"IŞİD soykırım yapıyor"

Tezkerenin kabulünden sonra yazılı bir açıklama yapan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, bu aşamaya kolay gelmediklerini ancak ortada Kanada, dünya ve insanlık için ciddi bir tehlike bulunduğunu belirtti. 

IŞİD'in 2014 başından bu yana tarifi imkansız vahşetlere imza attığını kaydeden Harper, "IŞİD, Kuzey Irak'ta soykırım yapıyor. Biz de Irak halkının acılarını hafifletmek için, ABD'nin önderliğindeki bu harekata katılıyoruz. Kimsenin bu tehlikeyi hafife almaması gerekir. Biz Kanada olarak üzerimize düşeni yapacağız" ifadesini kullandı. 

Kabul edilen tezkere ile Kanada, hava operasyonlarına, havada yakıt ikmali yapabilen 1 adet CC-150 Polaris tanker uçağı, 2 adet CP-140 Aurora gözetleme uçağı, 1 adet özel hava ikmal uçağı, 6 adet CF-18 savaş jeti ve tüm bu uçaklar için 600 kişilik mürettebat ve destek personelini ile katılacak. Kanada askeri birlik ve güçleri, bölgede herhangi bir kara harekatına katılmayacak ve tüm birlikler, 6 ay bu görevde kalacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir