Kanada’daki huzurevi yangınında 5 kişi öldü

Kanada'nın Quebec eyaletinde bulunan huzuruevinde çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. 3 gündür bulunamayan 30 yaşlı için ise umutlar giderek azalıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

L’İSLE VERTE - Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı L’İsle Verte kasabasında yaşlıların kaldığı bir komplekste 3 gün önce başlayan yangında şimdiye kadar ölenlerin sayısı 5'e yükselirken, yangını söndürmek için kullanılan suyun aşırı soğuklarda donması yaşlıları arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

L'İsle Verde kasabasındaki huzurevinde başlayan yangının ilk gününde 20 yaşlı kurtarılırken, şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e çıktı. Kayıp 30 kişiden ise hala haber alınamıyor.

Ülkede ulusal yayın yapan tüm televizyon kuruluşlarının, 1500 nüfuslu kasabadan canlı yayına başlaması, Kanada Başbakanı Stephen Harper’ın Ortadoğu gezisinden başsağlığı mesajı yayımlaması ve bölgedeki ekiplerin, profesyonel yardım kuruluşlarını yardıma çağırması üzerine tüm dikkatler bölgeye çevrildi. 

Quebec Eyalet Polisi Surete du Quebec Sözcüsü Guy Lapointe, düzenlediği basın toplantısında, yangının çıkış nedenini henüz belirleyemediklerini söyledi. Aşırı soğuk hava ve söndürmede kullanılan suyun donması ile ortaya çıkan buzlanmanın arama ve kurtarma çalışmalarının önündeki en büyük engel olduğunu belirten Lapointe, buharla eritmeye başladıkları buzların tekrar donmasının işlerini zorlaştırdığını kaydetti.

Öte yandan 50 bin dolar bağış yaparak kampanya başlatan Kanada Kızılhaçı, halkı kampanyaya katılmaya çağırdı. Toplanacak yardımın, mağdur aileler için kullanılacağını açıklayan Kanada Kızılhaçı, gönüllü çalışanlarına da bölgedeki ekiplere katılmaları çağrısında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir