Kaplan: ABD'de yapısal reformlar gerekli

Dallas Fed Başkanı Kaplan, ABD'de ekonominin hızlanması için birçok alanda reform gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD'de politika yapıcıların ekonomik büyümeyi hızlandırmak için altyapı harcamalarını artırmaları, eğitimi iyileştirmeleri, vergi, regülasyon ve ticaret alanlarında reformlar yapmaları gerektiğini söyledi.

Meksika'da konuşan Kaplan, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2 civarında büyümesini ve enflasyonun orta vadede Fed'in yüzde 2 hedefine yükselmesini beklediğini ifade etti.

ABD'de büyümenin yavaş kalmasının nedenlerinin yapısal olduğunu ve bu nedenler arasında nüfusun yaşlanması ve globalleşmenin de yer aldığını belirten Kaplan, para politikasının bu durumu değiştirmekten sadece sınırlı bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Kaplan, "Ekonomik toparlanmanın bu aşamasında, mali politika ve yapısal reformların ekonomi politikası menüsüne katılmalarına ihtiyacımız var. İyileşen büyüme beklentileri, politika yapıcılara geleneksel olmayan araçlara başvurmadan adım atmaları için alan yaratarak global faiz oranlarını aşağıda tutan güçlere karşı konulmasına yardım edebilir" diye konuştu.