Kara harekatında kanlı gün

İsrail devletinin Gazze'ye yönelik kara harekatı devam ediyor. Hamas'ın 3 saatlik ateşkes teklifini kabul etmeyen İsrail, bugün yaklaşık 50 sivili öldürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazze'de bulunan Filistinli yetkililer, İsrail'in ateşi sonucu Gazze'de bugün 50 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 

İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu mahallelerine, hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda, en az 50 Filistinli hayatını kaybettiği, çok sayıda sivilin de yaralandığı açıklandı.

İsrail 3 saatlik ateşkesi kabul etmedi

Hamas, Uluslararası Kızılhaç Örgütü tarafından yapılan "Gazze'nin doğu kesimlerindeki mahallelerden ölü ve yaralıların çıkarılması için 3 saatlik ateşkes önerisinin" İsrail tarafından kabul edilmediğini bildirdi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan açıklamada İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az 50 Filistinlinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi yaralandı.

 

Bu kez gedef gazeteci oldu

Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda ise, bir gazeteci ile sağlık görevlisi hayatını kaybetti. Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin doğu mahallelerine yönelik saldırıların devam ettiğini ifade ederek, "Saldırılar sırasında kameraman Halid Hamed (25) ile sağlık görevlisi Fuad Cabir (28) yaşamını yitirdi" dedi.  

Filistin Gazeteciler Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, basın mensubunun öldürülmesini kınayarak, Hamed'in bölgede sadece gazeteci kimliği ile bulunduğunu ifade etti. Açıklamada, İsrail'in bölgedeki katliamı, dünyaya duyuran gazeteci ve basın mensuplarını hedef aldığını kaydetti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir