Karadağ'da hükümet karşıtı protesto

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, geçici hükümetin kurulması ve adil seçimlerin yapılmasını isteyen muhalefet partilerince protesto gösterisi düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, muhalefetteki Demokratik Cephe (DF) tarafından hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenlendi.

Meclis binası önünde toplanan 2 bini aşkın gösterici, geçici hükümetin kurulması ve ülkede adil seçimlerin yapılması çağrısında bulunarak, Sırbistan, Karadağ ve Rusya bayrakları açtı.

Yeni Sırp Demokrasi Partisi Genel Başkanı Andrija Mandic, alanda yaptığı konuşmada, daha önce düzenlenen protestolardaki isteklerinden vazgeçmediklerini belirterek, kurulmasını talep ettikleri geçici hükümette siyasi parti liderlerinin yer almaması gerektiğini ifade etti.

Muhalefetteki parti temsilcileri ile milletvekillerinin meclisten geri çekilmesi çağrısında bulunan Mandic, "İsteklerimiz geçici hükümetin kurulması ve ülkede ilk defa adil seçimlerin yapılmasıdır" dedi.

DF yetkililerinden Milan Knezevic de protestolara devam edeceklerini kaydederek, tüm muhalefet yanlılarına gösterilere katılmaları için çağrıda bulundu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto, yapılan konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

Yaklaşık 5 aydır protestoya devam eden muhalefet partisi üyeleri, ülkede adil seçimlerin yapılması için mevcut hükümetin istifasını ve yerine geçici kabinenin kurulmasını talep ediyor.