Kaspersky Lab, birinci olmayı hedefliyor

Krizi avantaja çevirmeyi planlayan Anti-virüs yazılım şirketi Kaspersky Lab, dünyadaki 21. ofisini İstanbul'da açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Anti-virüs yazılım şirketi Kaspersky Lab, dünyadaki 21. ofisini İstanbul'da açtı.

Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe, yaptığı açıklamada, güvenlik içerik yönetim çözümlerinin geliştirilmesinde Moskova merkezli yazılım şirketi Kaspersky Lab'ın 1997 yılında kurulduğunu ve şirketin ürünlerinin aynı yıllarda Türkiye'de satışına başlandığını anlattı.

Göçe, 2006 yılı sonuna kadar Kaspersky'nin Türkiye'de ve dünyada sesi çıkmadığını, versiyon 6 ürünü ile sıçrama yaparak Türkiye'de 7 ve 8. sıralardan 2 ve 3. sıralara yükseldiğini ifade ederek, "2007 yılı çok parlak geçti. Ürün ve arkasındaki ekip iyi olunca Türkiye'de bireysel ürünlerde 2, kurumsal ürünlerde 4. sırada yer aldığımızı tahmin ediyoruz" dedi.

Özellikle devlet kurumlarından ve büyük şirketlerden Kaspersky'ye hızlı bir geçiş olduğunu vurgulayan Göçe, bireysel, küçük ve orta ölçekli firmalarda yakaladıkları başarıyı büyük ölçekli firmalara taşımak istediklerini söyledi. Murat Göçe, "Amacımız çok net, birinci sıraya çıkmak. Bu konuda iddialıyız" diye konuştu.

Ofisin Türkiye'deki PC penetrasyon oranının düşük olması ve hızla artacağı beklentisi ile açıldığını anlatan Göçe, Türkiye'nin PC penetrasyonunda gerekli seviyeye ulaşması durumunda Kaspersky satışlarının da patlama yapacağını söyledi.