Kayıp Air France uçağında Türk yolcu

Brezilya açıklarında kaybolan uçakta bulunan Türk yolcu; Fatma Ceren Necipoğlu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Fransa Havayolları'na (Air France) ait, içinde 12'si mürettebat 228 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, Brezilya açıklarında kayboldu. Uçakta bir Türk yolcu da bulunuyor.

Uçaktaki Türk yolcunun isminin Fatma Ceren Necipoğlu (37) olduğu ve Anadolu Üniversitesi(AÜ) Devlet Konservatuvarında Arp öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenildi. AÜ  Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Başkanı Doç. Serla Balkarlı Can, Necipoğlu'nun sırf 4 öğrencisinin final sınavını yapmak için Rio'da çok sevdiği bir sanatçının konserini izlemeyi bırakıp bu uçağa bindiğini söyledi.

Açıklamaya göre uçakta, 58 Brezilyalı, 26 Alman, 9 Çinli, 9 İtalyan, 6 İsviçreli, 5 Lübnanlı, 5 İngiliz, 4 Macar, 3 İrlandalı, 3 Norveçli, 3 Slovak, 2 İspanyol, 2 Faslı, 2 Polonyalı, 2 Amerikalı, 1 Türk, 1 Güney Afrikalı, 1 Arjantinli, 1 Avusturyalı, 1 Belçikalı, 1 Gambiyalı, 1 İzlandalı, 1 Rumen, 1 Rus, 1 Kanadalı, 1 Estonyalı, 1 Hollandalı, 1 İsveçli, 1 Danimarkalı, 1 Hırvat, 1 Filipinli yolcu bulunuyordu.

Air France şirketine ait A330 tipi uçağın, en son nisan ayında ambara çekilerek, genel bakımdan geçirildiği belirtildi. Şirket, "uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi şekilde durulduğunu" bildirdi.

Yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uçak güçlü bir türbülanstan geçerken dün TSİ 05.14'te elektrik sisteminde arıza olduğuna dair otomatik bir mesaj gönderdi. Rio de Janeiro-Paris seferini yapmakta olan uçakta 126 erkek, 82 kadın, biri bebek 8 çocuk olmak üzere 216 yolcu ile 12 uçuş görevlisi olduğu açıklandı.

Fransa Pentagon'dan yardım istedi

Fransa'nın, kaybolan Airbus uçağının yerinin tespit edilebilmesi için ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yardım istediği bildirildi.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Air France uçağındakilerden hayatta kalan olması ihtimalinin "çok düşük" olduğunu belirtti.