Kayıp uçak daha geniş bir alanda aranacak

Avustralya Başbakanı Abbott, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 52 gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçağın, daha geniş bir alanda aranacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MELBOURNE - Avustralya Başbakanı Tony Abbott, başkent Canberra'da yaptığı açıklamada, okyanus yüzeyinde enkaz parçası bulma ihtimalinin çok az olduğunu ifade ederek, uçağa ait parçaların battığını söyledi.

Okyanus tabanındaki aramanın artık daha geniş bir alanda yapılacağını belirten Abbott, havadan arama çalışmalarının sona erdiğini kaydetti.

Arama faaliyetlerinde yeni bir aşamaya geçildiğini, özel şirketlerin devreye gireceğini duyuran Abbott, bu çalışmaların 60 milyon dolara mal olacağına işaret etti.

Yeni bölgenin aranması 8 ay sürecek

Arama çalışmalarına başkanlık eden Avustralya'nın eski Hava Kuvvetleri Komutanı General Angus Houston, her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda, genişletilen bölgenin aranmasının 8 ay süreceğini açıkladı.

Houston, 2009 yılında kaybolan 447 sefer sayılı Fransa uçağının 2 yıl sonra bulunduğunu hatırlatarak, "Aramalar zaman alacak" dedi. 

Malezya Havayolları'na ait uçak 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir