Kazadan kurtulan yok

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarındaki Margalla tepelerine düşen uçaktaki 152 kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Karaçi'den havalanan Pakistan havayolu şirketi Airblue'ya ait APBJ-B kuyruk numaralı Airbus A-321 tipi uçağın, İslamabad yakınlarındaki Margalla tepelerine çarparak düştüğü belirtildi.

Pakistan'da meydana gelen uçak kazasından kurtulan olmadığı bildirildi.

Kalkınma İdaresi Başkanı İmtiyaz İlahi, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, uçakta bulunan 146'sı yolcu 152 kişinin öldüğünü açıkladı.

 

Uçak tamamen parçalandı

Dağlık ve ormanlık alana düşen ve tamamen parçalanan uçağın motor bölümlerindeki yangın sürerken, kurtarma ekipleri çoğu tanınmayacak haldeki cesetleri, ceset torbalarına yerleştiriyor. Uçağın enkazı yaklaşık 100 metre çaplı bir alana yayılmış durumda.

100'den fazla kişinin cesedine ulaşıldı

Polis yetkilileri, şu ana kadar 100'ü aşkın kişinin cesedine ulaşıldığını, bununla birlikte kazadan kurtulan olması ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

Bu arada Airblue havayolu sözcüsü Rahil Ahmed, firmalarında ilk kez böyle bir uçak kazası olduğunu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ahmed, kazanın neden meydana geldiği konusunda konuşmak içinse henüz erken olduğunu kaydetti.

"Uçak Türkiye'den kalkmadı"

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Pakistan'da düşen Airblue şirketine ait yolcu uçağının, Türkiye'den kalkmadığını bildirdi.

Kazanın nedeni henüz bilinmezken, ilk gelen haberlerde uçağın Trabzon'da yakıt ikmali yaptığı belirtilmişti. Ancak sonradan bu haberin doğru olmadığı, İngiltere'nin Manchester kentinden dün kalkan aynı firmaya ait APBJ-A kuyruk numaralı başka bir uçağın Trabzon'da yakıt ikmali yaptığı ortaya çıktı.

Airbus: Uçak, 2006'dan bu yana kirada

Airbus firması, Karaçi-İslamabad seferi yaparken düşen Airblue havayolları şirketine ait Airbus 321 tipi AP-BJB tescilli uçağın, 2006 yılı başında şirkete kiralandığını ve 13 bin 500 uçuşta, toplam 34 binlik saatlik uçuş gerçekleştirdiğini bildirdi.

Airbus'tan yapılan açıklamada, "Airbus, Airblue havayollarına ait Airbus A321 uçağının yerel saat ile 09.45 civarında bir kazaya karıştığını doğrulamaktan büyük üzüntü duyuyor. Airbus çalışanları, kazadan etkilenen tüm yolcuların aileleri ve yakınlarının üzüntülerini paylaşıyor" denildi.

"Uçak çok alçaktan uçuyordu"

Pakistan'da meydana gelen uçak kazasında 25 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Bir hükümet yetkilisi, enkazda arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, şu ana kadar en az 25 kişinin cesedine ulaşıldığını söyledi.

Arama-kurtarma görevlileri, ormanlık alanda meydana gelen kazanın enkazında arama çalışmalarının zor koşullarda devam ettiğini vurgulayarak, yangın ve dumana rağmen çıplak elleriyle enkazı kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu arada bir görgü tanığı, kaza anında havanın yağışlı olduğunu belirterek, "Ofisimin penceresinden oldukça alçaktan uçan uçağı gördüm" dedi.

5 kişi kurtulduğu haberi yalan

Pakistan'daki uçak kazasından şu ana kadar kurtulan olmadığı bildirildi.

Belediyenin Kalkınma İdaresi Başkanı İmtiyaz İlahi, enkazdan 5 kişinin sağ çıktığı haberlerinin yanlış olduğunu belirterek, "Şu ana kadar kurtulan olmadı" dedi.

Ulusal yas

Bu arada Pakistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, ulusal yas ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, kazadan sonra hükümetin bir günlük ulusal yas ilan ettiği ve Başbakan Yusuf Rıza Gilani'nin bugün yapılacak bakanlar kurulu toplantısını bir hafta ertelediği kaydedildi.

Karaçi-İslamabad seferi yapan Airblue havayolu şirketine ait Airbus 321 tipi yolcu uçağı, kötü hava koşullarında, iniş yapmadan hemen önce Margalla tepelerinde kayalıklara çarparak düşmüştü. Uçakta 150'den fazla kişi bulunuyordu.

 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir