Kerkük'te intihar saldırısı: 33 ölü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BAĞDAT - Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde dün sabah düzenlenen bombalı saldırıda en az ölü 33 kişi hayatını kaybetti.

Yerel saatle 09.00 sıralarında Kerkük Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan intihar saldırısında en az 33 kişi öldü. Yaralı sayısı 90 olarak verildi. Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yüzbaşı Kosret Hasan Kerim yaptığı açıklamada, bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısından birkaç dakika sonra polis üniforması giymiş, üzerlerinde patlayıcı yelek, ellerinde bomba ve kalaşnikof silahlar bulunan 3 kişinin Emniyet Müdürlüğüne girmeye çalıştığını, saldırganlarla çatışan polislerin bu saldırganları etkisiz hale getirmeyi başardığını belirtti.

Kerim, çatışma sırasında İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhat Kadir'in sırtından ve ayağından yaralandığını kaydetti.

Bu arada güvenlik güçlerinin, saldırıyla ilgisi olabileceği şüphesiyle Emniyet Müdürlüğü yakınında bir kişiyi yakaladığı ve bu şahsın sorguya alındığı bildirildi.
Sivil savunma, polis ve askerlerden oluşan kurtarma ekiplerinin, patlamanın şiddetiyle bir kısmı çöken telekom binasında kurtarma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi. Beton bloklarla çevrili olması ve patlamanın 10 metre uzağında meydana gelmesi sebebiyle emniyet müdürlüğünün fazla zarar görmediği ifade edildi.