Kerry, Abbas'la sinagog saldırısını görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Kudüs'te yaşanan olaylar üzerine Filistin Devlet Başkanı Abbas'la telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RAMALLAH - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Kudüs'te yaşanan olaylar üzerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre Kerry, Kudüs'te bir sinagog'daki Yahudilere düzenlenen saldırı ve sonrasında yükselen tansiyonun düşürülmesi için atılabilecek adımları konuşmak üzere Abbas'ı telefonla arayarak bir süre görüştü.

Öte yandan, Abbas'ın başkanlığını yaptığı Filistin Güvenlik Kurulu toplantısında gerginliğin son bulması için "sükunet çağrısı" yapıldı.

Abbas, "Nasıl ki İsrail'i Mescid-i Aksa'ya ve mukaddesata yönelik ihlallere son vermeye çağırıyorsak, bizim hanif dinimiz de başka din mensuplarına zarar vermemizi haram kılmıştır" ifadelerini kullandı.

Abbas, Ürdün Kralı 2.Abdullah ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Kudüs'te barış ortamının tesisi için üzerinde anlaşılan şartlara uyulması çağrısında bulundu.

Kral Abdullah, Kerry ve Abbas, Kudüs'te yaşanan gerginliğin sona erdirilmesi ve Filistin-İsrail barış görüşmelerine dönülmesi için şartların oluşturulması amacıyla geçen hafta Ürdün'ün başkenti Amman'da bir görüşme gerçekleştirmişti.

Kudüs'te sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

İsrail polisi, "Kudüs’ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir