Kerry, Lavrov ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rus mevkidaşı Lavrov'u, Rusya'nın insani yardım konvoyları kılıfı altında ya da "barış gücü" bahanesiyle Ukrayna'ya müdahale etmemesi gerektiği yönünde uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON   - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, telefonda görüştüğü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u, Rusya'nın insani yardım konvoyları kılıfı altında ya da diğer herhangi bir "barış gücü" bahanesiyle, Ukrayna'ya müdahale etmemesi gerektiği yönünde uyardı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Kerry, Lavrov ile görüşmesinde, doğu Ukrayna'ya ilave insani yardım sağlanmasının en iyi yolunun, tüm tarafların uluslararası teşkilatlar üzerinden çalışması olduğunu belirtti. 

Bu yardımın yalnızca Ukrayna hükümetinin rızasıyla dağıtılabileceğini kaydeden Kerry, Rusya'nın insani yardım konvoyları kılıfı altında ya da herhangi bir "barış gücü" bahanesiyle Ukrayna'ya müdahale etmemesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. 

İki bakan, Irak'taki gelişmeler ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün masum insanlara yönelik terör kampanyası ile ABD Başkanı Barack Obama'nın hedefe odaklı askeri eyleme geçme ve ciddi boyutta insani yardım sağlama kararı hakkında da konuştu. 

Kerry ve Lavrov, IŞİD'e karşı mücadelelerinde Irak güvenlik güçleri ve Kürt güçlerini destekleme ihtiyacı üzerinde mutabık kaldı ve sahadaki gelişmelerin seyrine göre gelecek günlerde yakın temas halinde kalmayı kararlaştırdı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir