Kerry: Sürece devam edeceğiz

Filistin Devlet Başkanı Abbas'la dün Ramallah'ta görüşen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bugün de İsrail Başbakanı Netanyahu ile biraraya geldi. Keryy sürece ilişkin "Yapıcı ama her zaman karmaşık bir süreç" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS - Ortadoğu barış süreciyle ilgili temaslarda bulunmak üzere yeniden bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, barış müzakerelerine atıfla "Bu sürece devam edeceğiz" dedi.  

İsrail ile Filistin arasında yürüttüğü mekik diplomasisi çerçevesinde mart ayından bu yana 9. kez bölgeye gelen Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüştü. 

İlk görüşmesini Abbas'la dün gece Ramallah'ta yapan Kerry, görüşme sonrası açıklama yapmadan ayrıldı. Üç saat olarak planlanan görüşme bir saatten az sürdü.  

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Filistin kaynakları, Abbas'ın, Kerry'nin geçen hafta Ramallah ziyareti sırasında sunduğu "Olası bir barış anlaşması halinde Batı Şeria-Ürdün sınırındaki Ürdün Nehri boyunca güvenliğin 10 yıl süreyle İsrail tarafına bırakılması" teklifini reddettiklerini ilettiğini belirtti. Tarafların iletişime devam etme konusunda mutabık kalarak görüşmeyi sonlandırdığı öğrenildi.  

İkili görüşmeler öncesi yapılan açıklamada Kerry, Asya ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde  İsrail ve Filistin arasında devam eden görüşmeleri desteklemek için tekrar bölgeye geldiğini belirterek, "Yapıcı ama her zaman karmaşık bir süreç. Dün gece Abbas'la bir görüşme yaptım. Bu sürece devam edeceğiz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir