Kıbrıs için çok taraflı konferans

BM Genel Sekreteri Ban, özel danışmanı Alexander Downer'ın raporunun olumlu olması durumunda Nisan sonunda ya da Mayıs başında çok taraflı konferans düzenleme niyetinde olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, özel danışmanı Alexander Downer'dan Mart sonunda Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin değerlendirme alacağını; Downer'ın raporunun olumlu olması halinde, Nisan sonunda ya da Mayıs başında çok taraflı konferans düzenleme niyetinde olduğunu açıkladı.
Genel Sekreter Ban, Greentree görüşmelerinin dün sona ermesinin ardından bugün BM Genel Merkezinde basına açıklamalarda bulundu. Genel Sekreterin yanında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas da yer aldı.
Genel Sekreter Ban açıklamasında, iki hafta içinde taraflardan mülkiyet konusundaki veri paylaşımını tamamlamalarını istediğini belirterek, Şubat sonunda Kıbrıs müzakerelerinin durumu konusunda Güvenlik Konseyi'ne rapor sunacağını belirtti.
Ban, özel danışmanı Alexander Downer'dan Mart sonunda Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin değerlendirme alacağını; Downer'ın raporunun olumlu ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyumlu olması halinde, iki tarafla yapılacak görüşmelerden sonra Nisan sonunda veya Mayıs başında çok taraflı konferans düzenleme niyetinde olduğunu açıkladı.
Bu konularda ilginizi çekebilir