Kıbrıs'ta barışa katkı sağlayan şirketlere 'iki toplumlu' ödülleri

Easyjet'in kurucusu Sir Stelios Haji-Ioannou, ödül törenlerinde kazanan her şirkete 10 bin doların verildiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SARI

2011 yılından beri devam eden ve Easyjet'in kurucusu Sir Stelios Haji-Ioannou tarafından başlatılan 'İki toplumlu şirket ödülleri' önceki gün Kuzey ve Güney Kıbrıslı şirketlerin de katılımıyla sahiplerini buldu. Yılın başında Güney Kıbrıs'ta açılmış olan 'iki toplumlu cafe'nin Kuzey Nikosya'da da açılacak şubesinin olduğu Ferah Sokak'ta gerçekleşen ve Kıbrıs Rum kesimi lideri Nikos Anastasiadis'in de katıldığı törende Stelios Haji-Ioannau birlikte basına açıklama yaptı. Haji-Ioannou "Bu bir hayır projesi, politik bir proje değil. Bu kendi memleketim için birşeyler yapışım. Bu proje ile topluma olan borcumu ödüyorum. Son yedi yıldır Kıbrıs'ta barışın devam etmesi için çalışıyoruz" diye konuştu. Bu yıl 2011'den beri gerçekleşen yarışmaya dört kat daha fazla başvuru olduğu belirtilen açıklamada, bu artışın olumlu politik iklim, iki toplumlu cafe'nin ilişkileri güçlendirmiş olması, iki toplumlu işbirliğinin sadece iş dünyasında değil, sanat, spor, edebiyat ve bilim gibi alanlara da yayılmış olmasından kaynaklandığı vurgulandı.

Dün de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti lideri Mustafa Akıncı ile görüşen Stelios Haji-Ioannou, gelecek yıl barışa katkı sağlayan şirketlere 500 bin euro ödül dağıtacağı etkinliğe Akıncı'yı da davet etti. Akıncı ve Anastasiadis'in bu cuma görüşeceği de belirtildi.

Bir ödül de 'iki toplumlu' evliliğe

Ödül törenlerinde kazanan her şirkete 10 bin doların verildiğini belirten Haji-Ioannau, törende geçmiş yılların en önemli projelerini de hatırlattı. 2011 yılının kazananı Harris Galazis & Emre Serdar'ın inşaat alanında alüminyum kapı ve pencerelere odaklanmış yapı şirketi bu yıl da ödül kazanan 31 şirketten biri oldu. Kazanan şirketlerin ortak özelliği her birinin ortaklarının birinin Türk diğerinin Rum kesiminden olması. Bisiklet kiralamadan, tiyatro gösterimlerine, yoga eğitiminden, kaya tırmanışına farklı faliyet alanlarına sahip 31 ödül sahibinden bir tanesi ise yeni 'yaşam' kategorisinde ödül aldı.

Michalis Michael & Şükran Özerden çifti 2004'te Birleşmiş Milletler'de çalışırken tanışmış ve evlenmişler. 2014 yılında doğan oğulları Denis ise bilindiği kadarıyla 1974 sonrası ilk 'iki toplumlu' bebek.

Bu konularda ilginizi çekebilir