Kıbrıs'ta flaş gelişme

Kıbrısta çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis cumartesi günü görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kıbrıslı Rum lider Nicos Anastasiades, askıya alınan barış görüşmelerine yeniden başlanabilmesi için yeni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile 2 Mayıs'ta görüşecek.Kıbrıs Rum kesimi hükümetinin sözcüsü Nikos Christodoulides tarafından yapılan açıklamaya göre hükümet ayrıca "tek taraflı güven artırıcı önlemler" açıklamaya hazır.
              
Kıbrıslı Türk ve Rum liderler, adanın birleştirilmesi için yürütülen görüşmelerin geçen yıl Eylül ayında askıya alınmasından bu yana ilk defa görüşecekler.
              
Christodoulides, "(Rum) lider Sayın Akıncı ile uzunca konuştu ve Cumartesi günü öğleyin görüşmek üzere anlaştılar" dedi.
              
Rum yönetimi sözcüsü iki taraf arasında güven artırıcı ne gibi adımlar atılabileceği konusunda bilgi vermedi. Ancak daha önce adanın bölündüğü 1974 harekatı öncesinde oluşturulan ve şu anda KKTC sınırları içinde yer alan 28 mayınlı bölgenin haritalarının KKTC'ye verilmesi
gündeme gelmişti.
              
Christodoulides, "Güven artırıcı önlemler barış sürecinin yerini almayacak, süreci destekleyecek" dedi.
              
Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen Kıbrıs barış görüşmeleri adanın Türk ve Rum kesimlerinin federasyon yapısı altında birleştirilmesini hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir