Kırgızistan ABD'den lojistik destek istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK - Kırgızistan'da güvenlikten sorumlu Başbakan Yardımcısı Tokon Mamıtov, ABD'den lojistik destek istedi.

Hükümetten yapılan açıklamada, Mamıtov'un ABD'nin Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Suzanne Henderson, büyükelçiliğin siyasi ve ekonomik konulardan sorumlu danışmanı Lee Joon Barnes ve ABD Merkez Komutanlığı Temsilcisi Shane Haffom ile bir araya geldiği belirtildi.

Kırgızistan ile ABD arasında güvenlik alanında yapılan işbirliği konularının ele alındığı görüşmede Mamıtov, ABD'den Kırgızistan iç kuvvet polisine lojistik destek ve Devlet Sınır Hizmetleri'ne yapılan desteğin sürdürülmesini talep etti. Mamıtov'un, iç kuvvetler birliğinin maddi ve teknik yardıma ihtiyaç duyduğunu anımsatarak, "Polislerin kaldığı kışla ve idari binalar kötü durumda. Bu nedenle, binaların inşaatına ve yenilemesine yardım talep ediyorum" dediği kaydedildi.

ABD Merkez Komutanlığı Temsilcisi Haffom, konuşmasında, komutanlığın sorumluluğunda Kırgızistan'da yürütülen 20 proje kapsamında sınır muhafız birlikleri için 8 karakol ve üç yönetim binası inşaatını sürdürdüklerini belirterek, Kırgızistan'ın lojistik yardım talebinin merkezi yönetime iletileceğini ifade edildi.