Kırgızistan kaynıyor

Başkent Bişkek'te güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 17 kişi öldü,180 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK-  Kırgızistan'da muhalefet yanlılarının, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakıyev'in istifası talebiyle dün Talas'ta başlattığı gösteriler bugün Narın ve başkent Bişkek'e yayıldı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışmalar sürüyor. Ala Too meydanında dükkanların camları kırıldı, araçlar devrildi ve ateşe verildi.

Öte yandan hastanedeki doktorlar, 17  kişinin öldüğü, 180 kişininse yaralandığını açıkladı.

Göstericiler tarafından işgal edilen devlet televizyonu büyük hasar gördü.

Kırgızistan'da Talas kentinde rehin alınan İçişleri Bakanı Moldomusa Kongantiyev ise dövülerek öldürüldü. 

Ala Too meydanından ve Devlet Başkanlığı binası önünden dağılmayan binlerce gösterici, belli aralıklarla Devlet Başkanlığı binasının demirlerini zorluyor. Binanın çatısından ve

bahçesinden güvenlik güçleri, göstericilere karşı plastik mermi kullanıyor. Devlet Başkanlığı binasının karşısındaki devlet hastanesine başından ve sırtından vurulmuş göstericiler getirildi.

Talas kentinde bulunan İçişleri Bakanı Moldomusa Kongantiyev ile Başbakan Birinci Yardımcısı Akılbek Caparov göstericiler tarafından rehin alındı. İçişleri Bakanını rehin alan ve taşlarla döven göstericiler, bakandan polise ateş etmemesi ve halka katılması için emir vermesini istiyor. Tarım Bakanı İskenderbek Aydaraliyev ise rehin alındıktan sonra akrabaları tarafından kurtarıldı.

Bu arada gazeteciler ve doktorlar işlerini yapmakta zorluk çekiyor ve yer yer saldırılara uğruyor.

Talas kenti ile Narın, Issık Göl ve Bişkek çevresindeki ilçe ve kentlerin muhaliflerin kontrolünde bulunduğu belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir