”Kırgızistan'daki referandum çöküşe neden olabilir”

Medvedev, "Kırgızistan'daki bir parlamenter cumhuriyetin nasıl işleyeceğini ve neye benzeyeceğini gerçekten anlamıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO- Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA), İran'ın nükleer bomba yapma kapasitesiyle ilgili açıklamasının "endişe verici" olduğunu söyledi.

Medvedev, G-20 zirvesi dolayısıyla bulunduğu Kanada'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu açıklamalar doğrulanmalıdır ama bu tür haberler, uluslararası toplum İran'ın nükleer programının şeffaf olduğunu bilmediği sürece, her zaman endişe vericidir"dedi.

CIA Başkanı Leon Panetta'nın dün yaptığı açıklama hakkında değerlendirmelerde bulunan Medvedev, "Eğer bu bilgi doğrulanırsa, bu durumu daha da gerginleştirir" dedi ve bunun bir ek inceleme gerektirebileceğini kaydetti.

İran'ın güneyindeki Buşehr kentinde ilk nükleer santralini inşa eden Moskova, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a yeni yaptırımlarına destek vermişti.

Kırgızistan'da yapılan referanduma da değinen Medvedev, referandum sonucunun ülkenin çökmesine neden olabileceği uyarısında bulunarak, referandumdan sonra ortaya çıkacak siyasi sistemin, aşırı unsurların iktidarı ele geçirmesine imkan sağlayabileceğini kaydetti.

Kırgız yetkililerin gelecekte düzeni kuramayacağını ileri süren Medvedev, "Kırgızistan'daki bir parlamenter cumhuriyetin nasıl işleyeceğini ve neye benzeyeceğini gerçekten anlamıyorum" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir