Kırım'daki hava üssü Rus askerlerinin kontrolünde

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım'da, Novofyodorovka yakınlarındaki Ukrayna Deniz Kuvvetlerine bağlı hava üssü, Rus askerlerinin kontrolüne geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVASTOPOL- Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım'da, Novofyodorovka yakınlarındaki Ukrayna Deniz Kuvvetlerine bağlı hava üssü, Rus askerlerinin kontrolüne geçti.

Kendilerini Kırım Halk Ordusu olarak adlandıran bir grup, Novofyodorovka köyü yakınlarında Ukrayna askerlerinin kontrolündeki hava üssünün önünde toplandı. Sloganlar atan grup, askeri bölgeye girmeye çalıştı. 

Gruptakiler, Rus askerlerinin de çevresinde beklediği üssün içine sis bombası attı. Kalabalığın üsse girmesinden sonra Ukrayna askerleri eşyalarını poşetlere ve çantalara koyarak üssü boşalttı.  

Ukrayna askerlerinin ayrılmasından hemen sonra, kapı önünde bekleyen Rus askerleri hava üssünün kontrolünü ele geçirdi.

Kışlayı boşaltan Ukrayna askerlerinden biri, yaşananların kendilerinin suçu olmadığını belirterek, "Bir karar verilmesini bekliyoruz. Ben burada doğdum, ailem akrabalarım burada. Savaş istemiyoruz, tarafların bir karara vararak barışçıl bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Kırım Medya Merkezi Başkanı Vladislav Seleznyov da üsse saldıranların arasında çok az sayıda yerel halktan kişilerin bulunduğunu, gruptakilerin çoğunu daha önce yarımadada hiç görmediklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir