Kobani'de şiddetli çatışma

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'de (Ayn el Arap) yakıt varillerinin bulunduğu bölgeden dumanlar yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'de (Ayn el Arap) yakıt varillerinin bulunduğu bölgeden dumanlar yükseldi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, çatışmalar, Kobani'nin doğu bölgesindeki mahallelerde yoğunlaştı. Terör örgütü, sabah saatlerinden itibaren ilçeye ağır silahlarla saldırı başlattı. Yerel kaynaklar, Mıktel Mahallesi'nde yakıt varillerinin bulunduğu alana havan mermisinin isabet ettiğini belirtti. Patlama sonrası bölgeden duman yükseldi.

Yoğun top atışına maruz kalan Kobani'deki silahlı milislerin de IŞİD'e karşılık verdiği kaydedildi. Çatışma sesleri Suruç ilçesinden de duyuluyor.

Suruç'un sınır mahallelerindeki bazı vatandaşlar bölgedeki çatışmaları izliyor.

Şiddetli çatışmalar 

Yerel aktivistlerden alınan bilgiye göre de, Kobani'nin güney ve doğu kırsalında, IŞİD ile bazı Kürt grupları 100 metrelik mesafede çatışıyor. İlçenin batı kesiminde ise çatışmaların yaklaşık 2-3 kilometrelik mesafede meydana geldiği ifade edildi.

IŞİD'in Kobani'yi alması halinde bölgedeki sivillere katliam yapılmasından endişe duyduklarını aktaran aktivistler, IŞİD'in bölgede 350'den fazla köyde denetimi sağladığını, söz konusu köylerdeki halkın güvenli bölgelere çekildiğini belirtti.

Yumurtalık mevkisine yakın noktaya 2 havan mermisi düştü

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Kobani'den (Ayn El Arap) gelenlerin geçiş yaptığı Yumurtalık mevkisine yakın noktaya iki havan mermisi düştü.

Birbirine yakın iki noktaya düşen mermiler nedeniyle AFAD kontrolünde geçişlerin yapıldığı bölgede bekleyen Suriyeli Kürtler arasında kısa süreli panik yaşandı.

Rakka Devrimcileri: Koalisyonun saldırılarında 100 askerimizi kaybettik

AA muhabirine konuşan Rakka Devrimcileri komutanlarından Ebu İbrahim, "Sadece Kürtler için değil, IŞİD'i bölgeden çıkartmak için savaştıklarını" söyledi.

IŞİD'in Kobani ilçesini ağır toplarla vurduğunu dile getiren Ebu İbrahim, "IŞİD, doğuda Şiran ve Tel Hicap köylerini, batıda İza'a bölgesindeki televizyon istasyonlarını ele geçirdi. Bizim asıl savaşımız 15 gün önce değil, 9 aydan bu yana sürüyor. Bölgede 9 aydır IŞİD'le mücadele ediyoruz. Sayımız çok az, tanklara ve toplara karşı elimizde bir şey yok, hafif silahlarla mücadele ediyoruz. IŞİD ile sokak savaşlarına gireceğiz" şeklinde konuştu.

Ebu İbrahim, IŞİD'le mücadelede kimseden destek almadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Elimizdeki imkanlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. IŞİD, Ayn İsa'daki 93. tümenden ve Rakka askeri havaalanından elde ettiği silahlarla Kobani'ye saldırıyor. Biz de bu bölgenin huzuru için savaşıyoruz." 

Ebu İbrahim, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerin hava saldırılarında 100, IŞİD'le girilen çatışmalarda ise 200 savaşçılarının hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir