Kolin'den 250 milyon dolarlık yatırım

Türk şirketi Kolin Gürcistan'ın Tekhuri Nehri üzerinde toplam 105,7 megavat gücüne sahip 4 hidro elektrik santrali inşaa edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Gürcistan'da hidroelektrik santralı (HES) kurmak üzere çalışmalar yürüten Türk şirketi Kolin Gürcistan'ın Tekhuri Nehri üzerinde toplam 105,7 megavat gücüne sahip 4 hidro elektrik santralinin inşaatı için bugün Gürcistan hükümetiyle bir protokol imzaladı.

Gürcistan Enerji Bakanı Aleksandre Hetaguri ve Kolin şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu tarafından imzalanan protokol, Gürcistan'ın Tikhuri nehri üzerinde 4 kata kadar oluşan bir enerji sisteminde elektrik üretimini öngören toplam 105,7 megavat gücüne sahip 4  hidroelektrik santralinin inşaatını öngörüyor.

Kolin şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Tekhuri nehri üzerinde inşaa edilecek hidro elektrik santrallerinin ilk aşamada 105 megavat güce sahip olacağını, ancak ilerde bu miktarı bir miktar daha artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Koloğlu, söz konusu santrallerden yılda yaklaşık 500-550 milyon kilovat enerji üretmeyi hedeflediklerini ifade ederek, burada üretilen elektriğin kış aylarında Gürcistan'a verileceğini, geri kalan aylarda ise üretilecek elektriği Türkiye'ye taşımayı ve dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Söz konusu projenin yaklaşık 4 sene sonra tamamlanacağını ve ilk hesaplamalara göre projenin toplam değerinin 250 milyon dolara mal olacağını belirten Koloğlu,  "İşin tamamını 2013'ün sonuna kadar bitirmeyi ve işletmeye almayı planlıyoruz" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir