Komşu grevi yarın sonlandırıyor

Eczacılar, geçen hafta başlattıkları grevi yarından itibaren sonlandırma kararı aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attika bölgesinde eczacılar, mesleklerinin serbestleştirilmesi kararını protesto amacıyla başlattıkları grevi yarın sonlandıracak.

Attika Eczacılar Birliği'nin (SFP) bugünkü toplantısından, eczacıların geçen hafta süresiz olacak şekilde başlattıkları greve yarından itibaren son verme kararı çıktı.

Atina ve Selanik dışındaki eczanelerin bugün açık olduğu, yarın ise Atina ve Selanik'teki eczacıların 14.00-20.00 saatleri arası iş durdurma eylemine gidecekleri belirtildi.  

Öte yandan, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) üyesi olan Panellen Eczacılar Birliği Başkanı Kiryakos Theodosiadis, parti üyeliğinden istifasını yazılı olarak Başbakan Antonis Samaras'a bildirdiği öğrenildi.

Theodosiadis, istifası ile ilgili olarak, "Dün gece hükümet torba yasayı onaylamakla orta sınıfı ve temsil ettiğim eczacıların sonunu hazırlamıştır. Bu uygulanan politika benim görüşümü ifade etmediği için partiden ayrılıyorum" açıklamasında bulundu.

Yunanistan'da mali krizle mücadele kapsamında uygulamaya konulan reformlar çerçevesinde, bazı mesleklerin serbestleştirilmesi kararına itiraz eden eczacılar, geçen hafta süresiz grev başlatmıştı. Grev süresince Atina'da az sayıdaki nöbetçi eczanelerin önünde uzun kuyruklar oluşmuştu.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir