Komşu'da Çipras 'atbaşı' önde

Yunanistan'daki seçim anketlerinde Syriza'nın oyu en yakın rakibinden sadece 1 puan önde yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da yayımlanan son ankete göre Syriza partisi bu ay yapılacak erken seçimler öncesinde yüzde 26 ile en yakın rakibi muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi'nin yalnızca 1 puan önünde liderliğini sürdürüyor.

Seçimler hakkındaki son kamuoyu yoklaması ülkede yayım yapan Pulse for Action 24 televizyonunda yer aldı.

Yunanistan eski başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin kreditörleriyle anlaşma sağladıktan sonra seçmenden tekrar onay almak için Ağustos ayında görevinden istifa etmişti. Kamuoyu yoklamalarına göre Syriza'nın azalan oy üstünlüğü Tsipras'ın bu hesabının geri tepebileceğine işaret ediyor.

Çipras, Ocak ayında ekonomik daralma ve yüksek işsizlikle boğuşan Yunanistan'da kemer sıkma politikalarını sona erdirme vaadiyle göreve gelmiş, fakat aylar süren çetin müzakereler sonunda 86 milyar euroluk katı şartlar içeren yeni bir mali yardım paketi kabul etmek zorunda kaldı.
              
Ancak Çipras adına asıl endişe verici olan ankete katılanların üçte ikisinden fazlasının yedi aylık başbakanlığı boyunca gösterdiği performansı beğenmediklerini ifade etmesi.
              
Daha önce yapılan anketler Çipras'ın mali yardım paketine karşı en azından mücadele ettiği için seçmenler arasında popülaritesini korumaya devam ettiğini göstermişti.
              
Solcu Syriza partisinin muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi  ile arasında Mayıs ayı itibariyle 15 puan olan fark, yaz aylarında sert geriledi.
              
Yeni anketler aynı zamanda aşırı sağcı Altın Şafak partisinin yüzde 6 oy oranına ulaştığını, seçmenin yüzde 10.5'inin ise kararsız olduğunu gösterdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir