Komşuda alkollü içecek kullanımı arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ATİNA - Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, kriz nedeniyle gelirleri azalan ve geçim sıkıntısı çeken Yunan halkının büyük bölümünün, gelecek korkusundan kaynaklanan psikolojik baskı nedeniyle alkollü içeceklere yöneldiği bildirildi.

Atina Tıp Derneği (IEA), ekonomik kriz anksiyet ve depresyon vakalarının artmasına neden olurken, alkollü içecek tüketiminde endişe verici boyutlarda artış kaydedildiğini açıkladı.

Atina Üniversitesi tarafından yapılan ve IEA'nın yıllık konferansı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında açıklanan araştırma sonuçlarına göre, Yunan erkeklerinin yüzde 92'si, kadınların ise yüzde 70'i alkollü içecek kullanıyor.

Ekonomik kriz üniversite gençliğini de etkilerken, her iki öğrenciden biri ülkenin içerisinde bulunduğu durumun okuldaki performansına olumsuz etkisi olduğuna işaret ediyor.

Toplantıda konuşan Peloponnisos Üniversitesi Öğretim Üyesi Kiriakos Suliotis, ekonomik krizin patlak vermesinin ardından 2011 yılında toplumun neredeyse tüm kesimlerinde büyük depresyon vakaları gözlendiğini ifade ederek, ekonomik zorlukların düzeyinin yüksek olmasının depresyon ve intihar vakalarının ortaya çıkmasında tehlikeli faktör oluşturduğunu söyledi.

Yunanistan'da, ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların yüzde 58'inin sağlık hizmetlerine ulaşmada sıkıntı yaşadığı, yüzde 75'inin ise ilaç parasını karşılamakta zorluk çektiği belirtiliyor.