Komşuda Syrizia arayı açıyor

Yunanistan'da erken seçime sayılı günler kala sol Syriza Partisi, muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi ile arasındaki makası açıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da uygulanan uluslararası kurtarma programına karşı çıkan solcu Syriza Partisi, yaklaşan genel seçimler öncesi rakibi muhafazakarlarla arayı açıyor.

Ülke borçlarının büyük bölümümün silinmesini de isteyen  Syriza 25 Ocak seçimleri öncesi dün açıklanan bir ankete göre  iktidardaki koalisyonun lideri Başbakan Antonis Samaras'ın Yeni Demokrasi Partisi'nin 6.5 puan önünde gidiyor.

Syriza yüzde 33.5 ile önde

Makedonya Üniversitesi'nin Yunan SKAI televizyonu için yaptığı kamuoyu yoklamasına göre Syriza'nın yüzde 33.5, Yeni Demokrasi'nin ise yüzde 27 oranında oy alması bekleniyor. Pazartesi günü sonucu açıklanan Alco anketine göre de Syriza yüzde 33.1, Yeni Demokrasi yüzde 28.5 oy alacak. Her iki ankette de, meclisteki sandalye dağılımında bir kilitlenme ortaya çıkarsa merkez Potami Partisi'nin belirleyici rol oynayabileceği görülüyor.Her iki ankete göre Syriza 300 üyeli mecliste 147 sandalye alabilir. Bu sayı, hükümet kurulmasını kolaylaştırmak için en önde gelen partiye 50 sandalye fazladan veren sisteme göre hesaplanıyor.

Syriza'nın seçim başarısı Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve uluslararası kreditörleriyle ilişkilerini bozabilir ve yeni bir finansal krizin yolunu açabilir.

              
       

Bu konularda ilginizi çekebilir