Kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranı arttı

Almanya'da ticaret ve sanayi sektörlerinde kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranının şubatta yüzde 14,5'e yükseldiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkezi Münih'de bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), "Almanya'da Kredi Kısıtlama Göstergesi" anketinin sonuçlarını yayımladı. 

Ankete ilişkin açıklamada, Almanya'da ticaret ve sanayi sektörlerinde kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranının ocak ayındaki yüzde 14,3'ten şubat ayında yüzde 14,5'e çıktığı kaydedildi. 

Açıklamada, bu artışa rağmen Alman işletmeleri için uygun finansman koşullarında çok az değişiklik olduğu ve firmaların hala kredi alma konusunda zorluk çekmediği belirtildi. 

İmalat sektöründe kredi kısıtlamalarının belirgin şekilde arttığı vurgulanan açıklamada, "Bu, öncelikle orta ve küçük ölçekli şirketlerdeki gelişmelerden kaynaklandı. Büyük şirketler için kredi kısıtlamaları hafif düştü" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, geçen ay dip seviyeye inmesinin ardından kredi kısıtlamalarının şubat ayında inşaat sektöründe de arttığı ancak dağıtım sektöründe rekor düşük seviyeye gerilediği de ifade edildi.