Kredi serbest bırakılmazsa insanlar aç kalacak

Yunanistan Maliye Bakanı Sturnaras: "Yeni kredi diliminin serbest bırakılmaması halinde insanlar aç kalacak"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ATİNA - Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras, 31,5 milyar euroluk yeni kredi diliminin serbest bırakılmaması halinde insanların aç kalacağını ifade etti.
Parlamentoda yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu durumu dramatik bir dille anlatan Sturnaras, "Yeni kredi diliminin alınmamasının ülkeye maliyeti büyük olacak. İnsanlar aç kalacak. Bir önceki kredi dilimlerini almamız bizi ayakta tutuyor. 31,5 milyar euroluk kredi dilimini almazsak bizi nelerin beklediğini anlayabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Yunanistan hükümeti ile Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka arasında kredinin 31,5 milyar euroluk yeni diliminin serbest bırakılması için 2013-2014 için alınacak 13,5 milyar euroluk son kemer sıkma önlemleri üzerindeki müzakereler sürüyor.
 
"Yunanistan'ın en büyük düşmanı, zaman"
 
Başbakan Antonis Samaras'ın geçen hafta AB Zirvesi için gittiği Brüksel'de ülkenin nakit rezervlerini tükeneceği tarihi 16 Kasım olarak ifade ettiğini anımsatan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoglu da, "Şimdi Yunanistan'ın en büyük düşmanı zaman" dedi.
Bu tarihe kadar bütün konuları çözmek zorunda olduklarını dile getiren Kedikoglu, 12 Kasım'da Eurogroup toplantısının düzenleneceğini belirterek, işgücü konularında anlaşmaya yaklaşırken bu son tarihin baskısı altında olduklarını kaydetti.
Öte yandan yarın Başbakan Antonis Samaras, hükümet ortakları olan PASOK lideri Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol Partisi (DİMAR) lideri Fotis Kuvelis bir araya gelecek.
Görüşmede, Başbakan Samaras, diğer iki lideri Brüksel'de düzenlenen AB Zirvesinin sonuçları ve Troyka heyeti ile görüşmelerdeki gelişmeler hakkında bilgi verecek.
Troyka ile Yunan Hükümeti'nin 13.5 milyar euroluk kemer sıkma önlemlerine son halini vermesi, önlemlerin parlamentoda oylanması ve onaylanması gerekiyor.