Kremlin: Erdoğan, Putin ile görüşmeyi talep etti

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme talep ettiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşmek için talepte bulunduğunu açıkladı. Türk Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ile Putin arasında belirlenmiş bir görüşme olmadığını belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris, 30 Kasım'da BM İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Zirveye iki lider de katılacak.

Reuters'ın haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Türkiye tarafından yapılan devlet başkanları düzeyinde bir görüşme teklifinin" Putin'e ulaştığını söyledi. Peskov, "Söyleyebileceklerim bu kadar" ifadesini kullandı.

Ajansa göre, Türk Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise Erdoğan ile Putin arasında belirlenmiş bir görüşme olmadığını belirtti. Kaynaklar, ikili görüşmenin ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti. 

Kremlin Sözcüsü Peskov ayrıca, Rus savaş uçağının vurulmasından yaklaşık 7-8 saat sonra Erdoğan’ın Putin ile telefon bağlantısı kurma girişiminde bulunduğunu söyledi.

France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’i aradım, telefona cevap vermedi” demişti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Putin'e telefon gelmediğini söylemişti.