Küba tarihinde bir ilk

Küba'da ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Küba'da ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldığını ve bu mescidin TDV'nin katkılarıyla Küba'ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacağını açıkladı.

Küba'nın, Havana kentinde tarihi bir mekanı mescit için tahsis ettiğini belirten Palakoğlu, ramazan ayında buradaki Müslümanların ilk kez bir mekanda teravih ve cuma namazlarını kılabildiklerini söyledi.

Açılan mescit hakkında basın mensuplarına bilgi veren Palakoğlu, tahsis edilen bu mekanın 200 metrekare olduğunu ve Küba'da yapılması planlanan caminin açılışına kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Palakoğlu, inşa edilecek caminin yer tahsis işleminin bittiğini, projelendirme ve teknik hazırlıklarla ilgili sürecin de başladığını kaydetti.

Küba'da yerli Müslümanların daha önce namaz kılabilecekleri bir mekanın olmadığını kaydeden Palakoğlu, sadece diplomatların gidebildiği eski müzenin içinde bir yerin bulunduğunu bildirdi.

Palakoğlu, 9 ülkede cami inşaatları, 7 ülkede de 16 caminin yer tahsis ve projelendirme işlemlerinin devam ettiğini belirterek, yurtdışı cami inşaatları için 17 Nisan'da düzenlenen yardım kampanyasının sonuçlandığını ve 8 milyon 60 bin 630 lira bağış toplandığını söyledi.

Yurtdışında inşaatları devam eden ve tamamlanmış camilerin son durumlarını da basın mensupları ile paylaşan Palakoğlu, şöyle konuştu:

"Belarus'un başkenti Minsk'te 5 bin cemaat kapasiteli camimiz bitmek üzere, Moskova merkezde yaklaşık 5 bin kişilik caminin de inşaatı tamamlanmak üzere, Kırgızistan Bişkek'te Kocatepe Camisi'nin birebir aynısı yapılıyor. Kazakistan Hoca Ahmet Yasevi Cami geçtiğimiz aylarda açılmıştı. Kıbrıs'ta Lefkoşa Hala Sultan Camisi de Selimiye Cami'nin birebir aynısı olacak ince işçiliği başladı, 2016 sonlarında tamamlanmış olacak. Arnavutluk'ta merkezde Namazgah Camisi'nin temeli atıldı. İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nin bir benzeri oraya inşa ediliyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir