Kum fırtınası Obama'nın programını değiştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
KUDÜS - İsrail'e yaptığı ziyaretin son gününde olan ABD Başkanı Barack Obama'nın programı, Kudüs ve Tel Aviv'deki hava muhalefeti nedeniyle sekteye uğradı.
Başkan Obama'nın Yad Vashem Soykırım Müzesi'ni ziyaretinin ardından Başbakan Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşme sırasında Kudüs'teki rüzgar, kum fırtınasına dönüştü.
Görüşme sonrasında, Beytüllahim'de bulunan ve Hristiyan dünyasının en önemli kiliseleri arasında yer alan Yeniden Doğuş Kilisesi'ne helikopterle gitmesi planlanan Obama, hava muhalefeti nedeniyle karayolunu kullanmak zorunda kaldı.
Kudüs'ten Beytüllahim'e giden tüm yolların Başkan Obama'nın geçişi için kapatılması nedeniyle, kent ve çevresinde trafik saatlerdir tıkanmış durumda.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Obama'nın Beytüllahim'den Tel Aviv'e de karayoluyla geçmesinin planlandığını söyledi.
Palmor, hava muhalefetinin neden olduğu gecikme dolayısıyla, Obama için havaalanında düzenlenecek programın süresinin kısaltıldığını ve başkanın sadece sembolik bir törenle uğurlanacağını belirtti.