”Kupa ekonomik büyümeye yardımcı olacak”

Başbakan Yardımıcısı Salgado, "Dünya Kupası, ülkemize içeride ve dışarıda güven verecek ve kişi başına düşen GSMH'yi artıracak." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD- İspanyol hükümeti, ilk kez kazanılan Dünya Kupasının ülkesinin ekonomik büyümesine de yardımcı olacağını umuyor.

Milli Takımın başarısı ülkede büyük sevinç yaratırken, ekonomik krizle mücadele eden sosyalist hükümette de iyimserlik yarattı.

Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Elena Salgado, "Dünya Kupasını kazanmak, bana göre, bir şeyi istediğimiz zaman bunu başarabileceğimizin bir göstergesi. Bu kupa, ülkemize içeride ve dışarıda güven verecektir ve kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasılayı (GSMH) da artıracaktır" dedi.

Bugüne kadar Dünya Kupasını kazanan her ülkenin o yıl içinde ekonomik büyüme gösterdiğinin hatırlatılması üzerine, "Her zaman iyi etkileri olmuştur ve iyi bir ortam yaratmıştır" diyen Salgado, Dünya Kupasından sonra GSMH'nin yüzde 0,7'lik büyüme gösterebileceği tahminlerini "abartılı" olarak değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Trinidad Jimenez de "Dünya Kupası, İspanya'da güvenin pekişmesine ve ülke ekonomisine inancın yeniden sağlanmasına yardımcı olacak" dedi.

Endüstri, Ticaret ve Turizm Bakanı Miguel Sebastian ise geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, İspanya'nın Dünya Kupasını kazanması halinde "ülkenin uluslararası imajının daha iyi olacağını, iç tüketimin yükseleceğini ve kişi başına düşen GSMH'nin de artış gösterebileceğini" savunmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir